עוגת פירות יבשים

עוגה עשירה בפירות יבשים ואגוזים במינימום מאמץ

מאת: חגית מור

דרג:
עוגת פירות יבשים
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 12 מנות/תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בקערה א' מכינים פירות יבשים חתוכים:
  • 100 גר' משמש
  • 100 גר' שזיף
  • 50 גר' צימוקים
  • 50 גר' אגוזי מלך (או פקאן)
  • קערה ב':
  • 7 כפות סוכר חום (כ-100 גר')
  • 5 כפות קמח לבן (כ-50 גר')
  • 5 כפות קמח מלא (כ-50 גר')
  • 100 גר' גרנולה (בערך כוס, טיפה פחות) - אפשר להמיר בקוואקר.
  • 3 ביצים
  • 2 כפיות אבקת אפייה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים בעזרת כף את החומרים שבשתי הקערות. מקפידים שהחומרים בקערה השניה יגיעו לצמיגות נוחה.
2. אז מאחדים את המצרכים שבשתי הקערות ומערבבים.
3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק אחת (בערך לגובה מלא). אם נשארים מעט עודפים, ממלאים מעט מהשארית בתבנית מאפינס.
4. אופים בחום בינוני כשעה.
כשהעוגה צוננת, פורסים לפרוסות ושומרים במקום יבש. מגישים קר.





 

דרג: