עוגת פירות יבשים עם קצפת צמחית בטעם מיוחד

עוגה אפויה עשירה עם אגוזים ופירות יבשים בציפוי שמנת, מתכון בריא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת פירות יבשים עם קצפת צמחית בטעם מיוחד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 16 מנות / תבנית בגודל 38x25

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • אחד וחצי כוס קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • כוס פירות יבשים קצוצים
  • אגוזי מלך
  • מעט קינמון
  • 1/4 כוס קוקוס
  • לקצפת:
  • 1/2 כפית גרידת לימון יבשה ודקה מאוד
  • קצפת צמחית של ״השף הלבן״ 500 מ"ל
  • כפית רום
  • 1/2 חבילת פודינג וניל
  • חצי כוס סוכר לקצפת

אופן הכנה:

1. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים.
2. כשהקצפת תהיה עמידה מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את החלמונים וכוס וחצי קמח תופח בהדרגה.
3. שופכים הכל לקערה ומוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים ואת כפית הרום.
4. מוסיפים קורט קינמון ורבע כוס קוקוס.
5. משמנים תבנית ושופכים לתוכה את כל הבלילה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות. לאחר 45 דקות מכניסים קיסם, הוא אמור לצאת יבש.
7. להכנת הקצפת: מקציפים את הקצפת ולאחר שהיא מתקשה בהדרגה מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את הפודינג וגרידת לימון.
8. מקררים את העוגה ופורסים אותה לרוחב כך שנוצרות שתי חתיכות גדולות. מורחים קצפת בין שתיהן ושכבה נוספת מלמעלה. 
ניתן לקשט בדובדבנים.


בתאבון!!!!!!!!!!!!!
חג שמח
דרג: