עוגת פירות יבשים (מתכון משפחתי)

עוגה מסורתית שעוברת בין דורות, מעולה לחג הט״ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת פירות יבשים (מתכון משפחתי)
עד 40 דקות

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • חצי כפית מלח
  • 170 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
  • 3.5 כוסות פירות יבשים או מסוכרים
  • 250 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס (2 כוסות)
  • 2 ביצים
  • 1 חלבון
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
3. מוסיפים את הסוכר, הפירות והאגוזים ומערבבים היטב.
4. מקציפים במיקסר את הביצים והחלבון עם תמצית הוניל עד לקבל תערובת בהירה ותפוחה.
5. מוסיפים את תערובת הביצים לפירות ומערבבים היטב
6. מעבירים הכל לתוך תבנית, אופים במשך שעה או קצת יותר. לאחר מכן מצננים על רשת ופוררסים את העוגה דק דק.

בהצלחה.

דרג: