עוגת פירורים

עוגת פירורים על בסיס שמנת עם נגיעת אגוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שרית אוחיון

דרג:
עוגת פירורים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות /תבנית בקוטר 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק פריך:
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חבילה מרגרינה / מחמאה
  • 1 כוס אגוזים שבורים
  • לקרם:
  • 3 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שמנת מתוקה
  • חבילת סוכר וניל
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולאחר מכן משטחים בתבנית אפיה עגולה.
2. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות. מוציאים ומקררים.
3. בנתיים מקציפים את החלבונים ו- 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצפת נוקשה.
4. מקציפים את השמנת עם ההחלב  והסוכר וניל, מערבבים עם קצפת הביצים ומניחים בצד.
5. מפוררים את הבצק הפריך, ואז משטחים מחצית מהכמות בתבנית. מעל שמים סירופ שוקולד בצורת שתי וערב, מעליו מניחים את הקרם, מוסיפים את המחצית הנותרת של הפירורים ושוב את סירופ השוקולד. 

דרג: