עוגת פטל בקרם גבינה ורוד

עוגה מרהיבה ביופיה, קלילה המשלבת בין מתיקות לחמיצות מרעננת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת פטל בקרם גבינה ורוד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם פטל שחור קפוא
  • 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅓1 (165 גרם) כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חפיסה ג'לי אינסטנט בטעם פטל או תות
  • 4 ביצים גדולות
  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • לקרם:
  • 1 גביע גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ½ כוס אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. בוחרים כ־15 פירות פטל יפים שישמשו לעיטור ושומרים אותם במקפיא.
2. מפשירים את שאר פירות הפטל ומרסקים אותם למחית בממחה או במעבד מזון. מסננים את המחית וזורקים את הגרגרים.
3. מודדים חצי כוס מחית עבור העוגות וחצי כוס מחית עבור הקרם.
4. מחממים את התנור לחום נמוך מעט מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו. משמנים 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ, מרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה וזורים סוכר על הדפנות.
5. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, סוכר, תמצית וניל והתכולה של חפיסת הג'לי עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
6. מנפים אל הקערה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שמנת, מיץ לימון, קליפת לימון וחצי כוס מחית פטל ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
7. מחלקים את תערובת העוגה בין שתי התבניות. אופים במדף השני ובמדף הרביעי של התנור במשך 20 דקות. מחליפים מקומות ואופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שמרכז העוגות קפיצי למגע.
8. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן לגמרי.

הכנת הקרם:
1. אחרי שמכניסים את העוגות לתנור מכינים את הקרם. מערבלים יחד גבינת שמנת, חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל לתערובת חלקה. מוסיפים חצי כוס מחית פטל בהדרגה, תוך ערבול.
2 מוסיפים לתערובת הקרם את המלח ואת אבקת הפודינג וממשיכים לערבל לקרם חלק.
3. מכסים ומקררים את הקרם במשך שעתיים בערך, כדי להניח לו להתייצב ולהגיע למרקם נוח למריחה.

הרכבת העוגה:
1. להרכבת העוגה עצה: הופכים עוגה אחת על מגש, ומסירים את עיגול הנייר. מורחים על העוגה קצת יותר מרבע כמות הקרם. הופכים את העוגה השנייה. מסירים את הנייר מתחתית העוגה, הופכים אותה שוב ומניחים אותה על העוגה המרוחה בקרם. מהדקים קלות.
2. מצפים את פני העוגה ואת דופנתיה בקרם הנותר. מכסים את המגש בפעמון עוגה ומקררים את העוגה במשך לילה לפחות.
3. לפני ההגשה מעטרים את מרכז העוגה בפטל השמור.
דרג: