עוגת פטל בניחוח פריחת הדרים

עוגה בחושה שמפיצה בבית ניחוח שאין לעמוד בפניו. ציפוי שחום של דבש ושקדים בחוץ, שכבה של פטל אדום בפנים. טעימה מאוד, קלה להכנה ומתאימה להקפאה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת פטל בניחוח פריחת הדרים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 20

סוג תבנית / כלי: 2 תבניות מוארכות 8x28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות דבש נוזלי
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כוסות + 2 כפות (275 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה" 15%
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית מי פריחת הדרים
  • למילוי ולציפוי:
  • 300 גרם פטל אדום קפוא (אפשר להחליף בפטל שחור או בפירות יער מעורבים קפואים או בתותים טריים חתוכים)
  • 50 גרם פרוסות שקדים מולבנים

אופן הכנה:


1. משמנים שתי תבניות מוארכות 8x28 ס"מ (תבניות חד־פעמיות, אין צורך לשמן). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

2. מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים שקדים טחונים, שמנת, מיץ לימון ומי פריחת הדרים, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ואין יותר גושי קמח (ערבול יתר פוגם במרקם הסופי).

3. מורחים רבע מכמות התערובת על תחתית כל תבנית. מפזרים בכל תבנית חצי מכמות הפטל. מכסים ביתרת תערובת העוגה. זורים למעלה שקדים פרוסים, ומטפטפים ½1 כפות דבש על כל עוגה - משתדלים שהטיפות יתפזרו על כל פרוסות השקדים.

4. מניחים את התבניות בתבנית שטוחה גדולה, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 45-40 דקות, עד שפני העוגות שחומים־זהובים ומרכזן קפיצי למגע. מצננים בתבנית.



דרג: