עוגת פודינג

עוגה מרהיבה המורכבת מתחתית עשויית ביסקוויטים, מילוי פודינג ושמנת וציפוי עשוי שוקולד, מנה שילדים אוהבים במיוחד

מאת: אודית אבו גנב \

מקור מתכון: אודית אבו גנב

דרג:
עוגת פודינג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15-25 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 1 שקית ביסקוויט (פירורים)
  • 1 חבילת חמאה (להמסה)
  • 4 כפות חלב
  • למילוי:
  • 3 שקיות פודינג (בחירת טעם לפי העדפה אישית)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 מיכלי שמנת חמוצה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד (מריר או לבן)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. לתחתית: מערבבים היטב את פירורי הביסקוויט עם חמאה מומסת וחלב, מחלקים לשתי קערות, באחת מהן שופכים 3/4 מהכמות לצורך הכנת תחתית העוגה.
2. למילוי: מקציפים במיקסר כ-10 דקות את הפודינג, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, חלב וסוכר ביחד, עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מכינים את הג'לטין לפי ההוראות היצרן ומוסיפים לתערובת.
4. מקציפים את התערובת במיקסר עד קבלת מרקם אחיד כ-5 דקות, ושמים את המילוי על תחתית העוגה.
5. לציפוי: ממיסים את השוקולד (במיקרוגל או בסיר בתוכו מים ועליו שמים קערה ובתוכה שוקולד) מערבבים עם שמנת מתוקה ומוסיפים מעל המילוי.
6. שופכים על העוגה את רבע הכמות בקערה ששמרנו מהכנת התחתית.
7. מכניסים למקרר למשך 3 שעות ומגישים.

דרג: