עוגת פאדג' שוקולד

עוגת פאדג' נימוחה, נטולת קמח ועשירה מאוד בשוקולד, מצופה בגנאש שוקולד, קינוח שוקולדי עשיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת פאדג' שוקולד
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 9 ביצים גדולות
  • 3/4 סוכר כוס
  • 500 גרם שוקולד מריר (5 חפיסות של 100 גרם)
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • לגנאש:
  • 200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו או יותר)
  • 160 מ"ל שמנת מתוקה 42% של תנובה
  • 40 גרם חמאה (כ-2 כפות)

אופן הכנה:

הכנה:
1. את השוקולד והחמאה ממיסים על "בן מרי" או במיקרוגל (כל פעם 20 שניות עד להמסה מלאה).
2. מקציפים היטב את הביצים והסוכר, עד שהן תופחות ומלבינות, שופכים את השוקולד החם לתוך הביצים המוקצפות.
3. שופכים את המסה אל תבנית משומנת (בחמאה מומסת) בשוליים+ נייר אפייה בבסיס.
4. אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-25 דקות (הפאדג’ יוצא כשהוא "רוקד" במרכז). מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר כשעתיים.
5. מכניסים את התבנית לפריזר להתקררות והתייצבות כשעתיים (ויותר- אפילו יומיים).
6. להכנת גאנש ציפוי: מערבבים את המרכיבים ומכניסים למקרר.
7. מניחים על רשת את עוגת הפאדג’ כשהיא הפוכה ובתנועות סיבוביות עם מצקת מצפים בגנאש ציפוי מבריק, כך שהציפוי יישפך ויצפה גם את השוליים.

דרג: