עוגת פאדג’ שוקולד ברוטב וניל ופירות אדומים

עוגת שוקולד עשירה מצופה ברוטב שמנת וניל ומעוטרת בתותי שדה, פירות יער וליקר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
עוגת פאדג’ שוקולד ברוטב וניל ופירות אדומים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 6 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • לקישוט:
  • 1 סלסלת תות שדה פרוסים
  • 300 גרם פירות אדומים מוקפאים ומופשרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס ליקר קסיס
  • לעוגה:
  • 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 400 גרם חמאת תנובה
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1/3 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • 1 כוס סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים על אמבט אדים בסיר כפול שוקולד, חמאה, קפה נמס, קקאו ושמנת מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים ובוחשים היטב. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך בלילת השוקולד.
2. מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות), יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45 דקות. מורידים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד 15 דקות. מוציאים מהתנור מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית ומצננים. (פני העוגה מתבקעים והעוגה שוקעת).
3. הכנה רוטב הוניל: שמים בסיר חלמונים סוכר ותמצית וניל ומקציפים דקה. שמים בסיר אחר חלב ושמנת ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב והשמנת לתערובת החלמונים תוך בחישה רצופה.
4. מבשלים על להבה נמוכה תוך בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לקערה דרך מסננת רשת צפופה, מצננים, מכסים בניילון ניצמד ומקררים עד להגשה.
5. מערבבים את כל המרכיבים לסלט פירות אדומים ומקררים.
6. ההגשה: פורסים את העוגה, מניחים פרוסת עוגה בצלחת אישית יוצקים ליד מעט מרוטב הוניל ומעט מהפירות האדומים ומגישים.
דרג: