עוגת פאדג' וקורנפלקס

עוגה מיוחדת ועשירה בטעמים שכולם אוהבים

מאת: דפנה פתיחה

דרג:
עוגת פאדג' וקורנפלקס
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: מנות 16

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית הפאדג':
  • 300 גרם שוקולד מריר 60%
  • 150 גרם חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שקיק סוכר וניל של סוגת
  • 3 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית תמצית רום
  • 150 גרם קורנפלקס רגיל לא מסוכר
  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • למוס השוקולד:
  • 2 שוקולד מריר
  • 2 שמנת מתוקה
  • 7 גרם ג'לטין
  • לפראלין:
  • 1 כוס אגוזי מלך קלופים
  • 1 כוס סוכר
  • לקרם החלבה:
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס ממרח חלבה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.
2. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
3. מוסיפים לשוקולד את הוניל והרום ומוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
4. מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות. מוציאים את העוגה כשהשוליים מתייצבים ופנים העוגה עדיין מעט רוטט. מקררים היטב.
5. מועכים בידיים את הקורנפלקס.
6. ממיסים במיקרו את החמאה עם ממרח החלבה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב בידיים.
7. שופכים את התערובת על תחתית הפאדג' ומהדקים היטב בידיים.
8. מחממים שמנת וג'לטין לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, תוך כדי ערבוב עד להמסה. מעבירים לכלי סגור ולמקרר ל-4 שעות עד לילה. לאחר הקירור מקציפים את התערובת עד לקבלת מוס אוורירי. את המוס מורחים על תערובת הקראנץ. מקפיאים כשעה.
9. מבשלים בסיר את האגוזים והסוכר על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס והופך לקרמל זהוב, שעוטף את האגוזים.
10. מרססים בתרסיס שמן צלחת זכוכית ומעבירים אליה את האגוזים. משטחים בעזרת סכין. זהירות - לא לגעת. זה חם מאד.
11. לאחר שהאגוזים מתקררים מעבירים אותם למעבד מזון וקוצצים בפולסים קצרים. לא קוצצים יותר מדי בכדי שלא יהפוך לאבקה.
12. מקציפים את חמרי הקרם עד לקרם יציב.
13. מקשטים את העוגה: מניחים תלולית של פראלין אגוזים במרכז העוגה ומפזרים עוד מהפראלין בקצות העוגה. מעטרים בקרם חלבה ושערות חלבה. מדביקים עוד מפראלין האגוזים גם בדפנות העוגה.
דרג: