עוגת עקיצת הדבורה

עוגת עקיצת הדבורה, עוגה מדהימה וטעימה מאוד

מאת: לאה שקורי

דרג:
עוגת עקיצת הדבורה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 7

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • ½ כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 4 כפות מים
  • ½ כוס חלב
  • מצרכים למילוי:
  • 500 מ"ל שמנת
  • 150 מ"ל חלב
  • 60 גרם סוכר
  • 60 גרם פודינג
  • מצרכים לציפוי:
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם דבש
  • 50 גרם חמאה
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 180 גרם שקדים פרוסים
  • 300 גרם בצק שמרים

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק:
  • מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים.
  • מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.
  • לשים את הבצק במשך 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המקסר.
  • מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך ½ שעה.
  • מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
  • ציפוי:
  • לוקחים 300 גרם בצק שמרים ומרדדים לעיגול בקוטר של התבנית.
  • ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה (להגיע לטמפ' של 105 מעלות).
  • מחלישים את האש ונותנים לתערובת לבעבע.
  • מצמצמים את הנוזל, מוסיפים את השקדים ומקררים.
  • מורחים על הבצק את תערובת השקדים בשכבה דקה, מתפיחים ואופים ב- 180 מעלות עד הזהבת השקדים.
  • חותכים את העוגה לשניים וממלאים בקרם.

  • דרג: