עוגת עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית

קינוח שוקולדי נהדר ומפנק שישמח את כל מי שאנחנו אוהבים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ \

צילום: אפיק גבאי \

עיצוב: אפיק גבאי

דרג:
עוגת עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8

סוג תבנית / כלי: תבנית בראוניז או עגולה בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה תנובה, רכה
  • ½ כפית מלח ים
  • 1 ביצה
  • ½ 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • 1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר, קצוץ דק
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי שיבולת שועל
  • להגשה:
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% תנובה
  • 1 כפית סוכר
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • גלידה בטעם שאוהבים
  • 1 שקית חטיף פופקורן מתוק

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה.
2. בקערה גדולה, מניחים סוכר חום, סוכר, חמאה ומלח ובעזרת כף עץ מערבבים לתערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מניחים את הקמח, סודה לשתיה, ¾ כוס שוקולד קצוץ ושיבולת שועל ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית או עם קצות האצבעות משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את שבבי השוקולד הנותרים. אופים את העוגה עד להזהבה, כ- 20-25 דקות,א ומניחים להתקרר בתבנית.
5. לקצפת: בקערה נקייה מניחים ½ מיכל שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת יציבה. מוסיפים 1 כפית סוכר ומקציפים מספר שניות.
6. לרוטב שוקולד, מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן, מחממים את ½ מיכל השמנת מתוקה הנותר עד לרתיחה. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים 2 דקות לפני שמערבבים היטב לרוטב מבריק וסמיך.
7. להגשה: פורסים את העוגיה למשולשים ומגישים בתוספת כדור גלידה, קצפת, רוטב שוקולד ופופקורן מתוק.

דרג: