עוגת ספירלת מוס גבינה ואפרסק

עוגת ספירלת מוס גבינה ואפרסק

מאת: טלי שרון

דרג:
עוגת ספירלת מוס גבינה ואפרסק
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כפות מים
  • לתחתית
  • שרוול פתי בר
  • רבע כוס חלב מרוכז
  • לעוגה
  • 1 גבינת שמנת
  • 1 שמנת מתוקה
  • רבע כוס סוכר
  • חצי אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות של מחית פרי
  • ג'לי לציפוי
  • 75 גרם מחית פרי אפרסק או מנגו מצומצמת
  • כף אבקת סוכר
  • 1 וחצי כפיות ג’לטין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרסקים את הפתי בר, מערבבים עם החלב המרוכז ומשטחים בתבנית 18. מקררים.
2. מקציפים שמנת עם סוכר לקצפת חזקה, מקפלים לתוך הגבינה. מחלקים בערך שליש ושני שליש. לשליש מוסיפים אל מחית הפרי עד לקבלת טעם הפרי תוך שמירת הסמיכות. ניתן להוסיף צבע מאכל כתום.
3. משמנים את הרינגים 7 ו 12. מניחים אותם אחד בתוך השני בתבנית וממלאים את התבנית לפי הצבעים: לבן בקטנה, כתום באמצע ולבן ברחבה כך שגובה המליות יהיה שווה.
4. שולפים בזהירות את הרינגים ומיישרים עם כפית. מקררים.7. 
5. שופכים מעל ג'לי או מכינים ציפוי.
6. לציפוי – מערבבים את הג’לטין והמים. מניחים לחמש דקות ומערבבים. מחממים בזהירות עד שהג’לטין נמס (ניתן במיקרו בזהירות). מניחים להתקרר על השיש כ-10 דקות. מערבבים עם מחית הפרי ושופכים על העוגה. מקררים.
7. פורסים אפרסק לקישוט מעל העוגה.

דרג: