עוגת ספירלה גבינה ושוקולד

עוגת גבינה ושוקולד יפיפיה להגשה וטעימה במיוחד של הגולשת דינה טטרואשוילי

מאת: דינה טטרואשוילי

דרג:
עוגת ספירלה גבינה ושוקולד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לתחתית
  • 150 גרם בסקויטים טחונים
  • 2 כפות קקאו (20 גרם)
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 1 קילו גבינה לבנה 5%
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 6 ביצים
  • לתערובת שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף (10 גרם) קורנפלור
  • לתערובת שוקולד מריר:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית נס קפה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו אבקת סוכר וחמאה מומסת ומהדקים לתחתית התבנית שמרוחה מעת בשמן שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.
2. מכינים את מלית הגבינה: בקערה טורפים(בעדינות רבה לא מקציפים!)גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
3. לתערובת הבעירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים).מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות.מעבירים כוס מהבלילה לקערית מוסיפיםפנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
4. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס .מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
5. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתלתית התנור.מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא:יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הבהירה למרכז התבנית.התערובת תתפשט ותכסב את התחתית.יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך-הפעם מהתערובת הכהה .יוצקים כוס מהתערובת הבהירה למרכז התערובת הכהה וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות.מתקבלת דוגמת טבעות .מעבירים(בזהירות!)את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע ב 140מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה .מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.מעבירים למקרר ל-24 שעות .שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר
דרג: