עוגת ספוג עם תותים

נצלו את סוף עונת התותים והכינו עוגה שהיא חגיגה אמיתית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
עוגת ספוג עם תותים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות\תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.75 כוס +2 כפות (120 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח ים
  • 75 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 0.66 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל (7 כפות) רוויון "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקרם וניל:
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 2 כפות רוויון "תנובה"
  • 1 כף אבקת סוכר
  • גרגרים מ- 0.5 מקל וניל
  • להגשה:
  • 300 גרם תותים או פירות יער טריים/ קפואים
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. לילה קודם, מכינים את הקרם: בקערה בינונית, מניחים את השמנת המתוקה והרוויון. מערבבים היטב, מכסים במגבת ושומרים בטמפרטורת החדר 14-16 שעות, עד שמתקבל מרקם סמיך ונוזלי. שומרים במקרר עד לשימוש. 2. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות.
3. בקערה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
4. בקערה של מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים במהירות בינונית עד לקרם בהיר ואוורירי כ- 2 דקות. מוסיפים את הביצה ומקציפים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבול. מוסיפים את הריויון והוניל ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
5. אופים את העוגה בתנור עד שהיא תפוחה וזהובה, וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-25 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
6. כשהעוגה התקררה לחלוטין מניחים אותה על צלחת הגשה ומכינים את הקרם: מוסיפים לקרם השמנת שהכנו לילה קודם את אבקת הסוכר וגרגרי הוניל ומערבבים היטב.
7. לפני ההגשה, מרכיבים את העוגה: יוצקים מעל את קרם הוניל ומפזרים את פירות היער. מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד אופן ההכנה:
 
דרג: