עוגת ספוג וניל בזיגוג צ`אי מסאלה ודבש

עוגת ספוג וניל בזיגוג צ`אי מסאלה ודבש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת ספוג וניל בזיגוג צ`אי מסאלה ודבש
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 שקיות תה בטעם צ`אי מסאלה
  • 1/4 כוס + 2 כפות מים רותחים
  • 3/4 כוס קמח
  • 4 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס + 2 כפות סוכר
  • 1 כפית סוכר וניל (אני משתמשת בסוכר שטחנתי יחד עם מקל וניל יוצא סוכר וניל הכי ארומטי .)
  • קורט מלח
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כפית קינמון
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה המומלצת של תנובה הנקראת "בטעם של פעם".

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות
2. משרים את שקיות התה במים הרותחים ומניחים ל- 20 דקות כדי ליצור תה מאוד מרוכז.
3. בקערת המיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד אווריריות וצבע בהיר ,מוסיפים 2 כפיות מהתה המרוכז ווניל ומערבבים.
4. מעבירים לקערה אחרת ושוטפים את קערת המיקסר ואת בלון ההקצפה ומייבשים היטב .
5. מקציפים חלבונים ומלח עד שמתקבלת קציפה יציבה אך רכה כששפיץ התלולית נוטה לצידה.
6. מוסיפים 2 כפות סוכר הנותרות וממשיכים להקציף 30 שניות .

איחוד הבלילות:
7. מוסיפים שליש מכמות החלבונים לחלמונים מוסיפים רבע מכמות הקמח ומקפלים.
8. ממשיכים כך לסירוגין עד שאחרון התוספות הוא הקמח .
9. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים קלות .
10. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 30 דקות .

בנתיים מכינים את הזיגוג :
11. בסיר קטן שמים דבש קינמון ואת התה המרוכז שנותר .
12. מחממים על אש נמוכה ומערבבים עד שהזיגוג אחיד ,מורידים מהאש ומניחים בצד.

13. אחרי שמוציאים את העוגה מהתנור מניחים אותה לצינון קל ,מחלצים מהתבנית ובעזרת מברשת מטפיחים את הזיגוג על העוגה מכל צדדיה כך שחלק ייספג וחלק ישאר מזוגג.
יש להשתמש בכל כמות הזיגוג.

14. הצעות הגשה טעימות:
מומלץ להגיש פרוסה בצלחת עם כף בריאה של שמנת חמוצה הכי שמנה (אני מגישה עם שמנת של פעם של תנובה 27% שומן)
זיווג מושלם בין המתיקות והאווריריות של העוגה לבין השמנת החלקה והחמצמצה .

דרג: