עוגת ספוג אייריש קרים דו חלבית

עוגת ספוג עם רוטב חלבי עשיר

מאת: דליה מאיר

דרג:
עוגת ספוג אייריש קרים דו חלבית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 6 חלבונים
  • 6 חלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • לסירופ/רוטב להספגת העוגה:
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1 כף אייריש קרים
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • להגשה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. בקערת המיקסר, מקציפים חלמונים וסוכר עד שמתקבלת מקצפת אוורירית ובהירה, בערך 5 דקות.
3. מעבירים את המקצפת לקערה אחרת. שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקציף, מייבשים לחלוטין.
4. מקציפים חלבונים במהירות בינונית כ-1/2 1 דקות עד מתקבלת מקצפת עדינה ובועית, לא לבנה ודחוסה.
5. לאחד את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות אחידות.
6. מוסיפים את הקמח, מקפלים עד אחידות. נמנעים מערבוב יתר כדי לא לפגום באווריריות הבלילה.
7. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים עד הזהבה והעוגה נפרדת משולי התבנית - בערך 20-25 דקות.
8. בנתיים מכינים את הסירופ להספגה בעוגה:
בקערה מערבבים את החלב המרוכז, חלב הקוקוס, השמנת המתוקה והאייריש קרים ומניחים בצד.
9. כשמוציאים את העוגה מהתנור מצננים בערך רבע שעה. מחוררים את העוגה בעזרת שיפוד כדי לעזור לסירופ להספג.
10. שופכים את הסירופ מעל העוגה ודואגים שנספג בכולה (רוב הטעמים של העוגה מגיעים מהסירופ/רוטב) . מצננים עוד חצי שעה בערך.
11. אוטמים את העוגה ומכניסים לצינון במקרר לפחות 4 שעות (מומלץ לילה שלם במקרר כדי לתת לטעמים להיספג).
12. מומלץ להגיש עם קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל.
דרג: