עוגת סנדוויץ' ויקטוריה לימונית

עוגה בחושה מהסוג הביתי, ממולאת בקצפת ובריבה עם שדרוג לימוני וטוויסט קל באופן ההכנה, שמעניק לה מרקם קליל יותר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת סנדוויץ' ויקטוריה לימונית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: עוגה בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 4 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 6 כפות (100 מ"ל) שמן תירס או חמניות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • למלית ולעיטור:
  • ¾ כוס (180 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל (לייצוב)
  • 2 כפות ליקר לימונצ'לו
  • כ־½ כוס ריבת תות שדה (או ריבה אחרת שאוהבים)
  • אבקת סוכר (רצוי מהסוג העמיד בהקפאה, שאיננו נמס)
  • רצועות דקיקות של קליפת לימון

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. משמנים היטב בחמאה 2 תבניות סנדוויץ' (תבניות רדודות יחסית בעלות דפנות ישרות), ומרפדים את תחתיתן בעיגול של נייר אפייה (או משמנים תבנית עגולה רגילה בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה). מחממים את התנור בתכנית טורבו לחום קצת נמוך מבינוני (כך אפשר לאפות את שתי התבניות יחד, זו מעל זו).
2. שמים את החמאה, את הסוכר ואת סוכר הווניל בקערת המערבל, ומערבלים במהירות בינונית־גבוהה במשך 7-5 דקות, עד שכל הסוכר נמס והתערובת בהירה ואוורירית מאוד.
3. טורפים את הביצים בקערית. מוסיפים את קליפת הלימון לתערובת החמאה, ומתחילים להוסיף את הביצים - מעט בכל פעם. מערבלים היטב אחרי כל הוספה. אם משתמשים במיקסר נייח, מנקים את דופנות הקערה במרית פעם או פעמיים במהלך הערבול.
4. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך ערבול.
5. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, יוצקים את מיץ הלימון מסביב, ומערבלים עירבול קצר במהירות בינונית. משלימים את הבלעת הקמח לתוך תערובת החמאה בעזרת מרית.
6. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין התבניות, ואופים במשך 25-20 דקות (מחליפים מקומות אחרי 16 דקות אפייה), עד שפני העוגות מזהיבים ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים ומצננים 10 דקות. הופכים את העוגות על רשת להשלמת הצינון. מסירים את הנייר.
7. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג ואת הליקר, וממשיכים להקציף לקצפת נוקשה.
8. הופכים את העוגות חזרה. מניחים עוגה אחת בצלחת הגשה, ומורחים או מזלפים עליה את הקצפת. מורחים את הריבה על הקצפת (אפשר להפוך את הסדר). מכסים בעוגה השנייה, ומהדקים קלות.
9. מנפים על העוגה מעט אבקת סוכר, ומעטרים ברצועות של קליפת לימון. מאחסנים במקרר.
דרג: