עוגת סירופ לימון

עוגת סירופ לימון, עוגה פשוטה שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת סירופ לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¼2 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • ½1 כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • גביע וחצי שמנת חמוצה
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 6 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס וקצת שמן
  • לסירופ
  • 5 כפיות אבקת סוכר
  • 7 כפות מיץ לימון טרי

אופן הכנה:

1. לשמן את התבנית ולחמם את התנור ל- 180 מעלות
2. בקערה לערבב את הקמח הסוכר ואבקת האפיה.
3. בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם השמנת החמוצה הלימון גרידת הלימון והשמן.
4. ליצוק את הנוזלים לתוך קערת הקמח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. לשפוך לתבנית ולאפות בתנור כ 45 עד 60 דקות עד שהעוגה מוכנה וקיסם יוצא יבש.

להכנת הסירופ
1.בסיר קטן להמיס את אבקת הסוכר במיץ הלימון תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ולהסיר מהאש.
2. ברגע שהעוגה יוצת מהתנור ליצוק את הרוטב מעל ולהגיש.

דרג: