עוגת סופגניות מתוקה

עוגה לחג חנוכה המורכבת מבסיס עשוי סופגניות, ציפוי שוקולד ומעליו קצפת, פינוק מתוק לימי החג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת סופגניות מתוקה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 15 ג' שמרית
  • חצי כוס חלב
  • רבע כוס סוכר
  • 50 ג' חמאה
  • 2 חלמונים
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • חצי כפית מלח
  • לציפוי:
  • 1 חבילה שוקולד מריר
  • 5 כפות חלב
  • כף חמאה
  • לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 וחצי כפות סוכר
  • סוכריות לקישוט (או אגוזים, צימוקים, חלבה ומה שאוהבים )

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים את החמאה והחלב על אש נמוכה, ומצננים לפושר.
2. מערבלים במיקסר את החלמונים והסוכר, מוסיפים את השמרים בהדרגה במהירות נמוכה, אח"כ מכניסים פנימה את החלב והחמאה שהמסנו ובהדרגה את המלח וכל הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מקמחים בצק ל-9 כדורי פינג פונג ועוד כדור נוסף אחד פי 2 מגודל שאר הכדורים.
4. מחממים תנור לחום 190 מעלות.
5. מניחים נייר אפיה על תבנית גדולה ומסדרים את הכדור סופגניה הגדול באמצע ומסביבו כמו פרח 8 כדורים קטנים יותר (כדור אחד משאירים בצד).
6. את הכדור האחרון אנחנו מניחים בצד התבנית בלי לפגוע בעוגה, לסופגניה רגילה.
7. מעבירים למקום חמים את התבנית ומתפיחים כשעה עם כיסוי מגבת נקייה.
8. לאחר מכן אופים בסביבות 15 דקות, משגיחים עד שהעוגה מזהיבה ומשחימה. מוציאים מהתנור ומצננים.
9. בינתיים ממיסים בסיר את השוקולד, החלב והחמאה לציפוי, ומורחים על העוגה שלנו בצורה מסודרת למעלה.
10. כשהעוגה מתקררת מעט, מכינים את הקצפת במערבל ומזלפים בצורה יפה מסביב. אם נשאר לכם קצפת רצוי להגיש עם העוגה בצלחת.
11. את הסופגניה האחרונה שלנו מניחים יפה באמצע העוגה מלמעלה ומקשטים בקצפת וסוכריות לפני הטעם.
ניתן כמובן להכין עוגה גדולה יותר עם כמות כפולה של מצרכים.
חג שמח!
דרג: