עוגת סברינה עם יוגורט

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת סברינה עם יוגורט
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבניות אישיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבלילה:
  • 2 כוסות יוגורט תנובה למזיגה 1.5%
  • 420 גרם קמח
  • 5 ביצים
  • 200 גרם סוכר
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • לסירופ:
  • 3 וחצי כוסות מים
  • 300 גרם סוכר
  • 4 כפות תמצית רום
  • 5 כפות מי ורדים
  • 5 כפות סירופ מייפל
  • לקצפת:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • לקישוט:
  • תותים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבבים יחד את כל הרכיבים לבלילה לתערובת אחידה.
2. ממלאים תבניות אישיות משומנות במרגרינה עד 3/4 מגובה התבנית (הבלילה תופחת).
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
4. מוציאים את הסברינות מתבניות האפייה כשהן הפוכות, הצד הרחב כלפי מטה.
5. מרתיחים את כל רכיבים הסירופ יחד, מנמיכים את האש ומסמיכים מעט את הרוטב.
6. שופכים מעל הסברינה (שהיא עדין חמה) את הסירופ, כף אחרי כף, עד שהסירופ נספג בסברינה.
7. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם הסוכר, מזליפים מעט אל תוך הסברינה ומעט מעליה.
8. מקשטים מעל בתות.
דרג: