עוגת סברינה עם דבש-אגאבה

מה קלאסי ומזכיר את הילדות מעוגת סברינה מתוקה ועשירה?

מאת: חביבה טל \

מקור מתכון: רומני-הונגרי

דרג:
עוגת סברינה עם דבש-אגאבה
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 25

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קורט מלח
  • לסירופ:
  • 4-5 כוסות מים
  • 2.5 כוסות סוכר או כמו סוכר
  • 2 כפות דבש או סירופ אגאבה
  • 2 כפות מיץ לימון+ קליפה
  • לקרם:
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 2 כפות סוכר או כמו סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי וקישוט:
  • ריבת תות
  • 3 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן
  • 25 גרם שמרים טריים או 1.5 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס חלב פושר או מים
  • 1/2 כוס דבש או סירופ אגאבה
  • 3-2 כפות סוכר או כמו סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • 100גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס שמן קנולה
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון או תפוז+מיץ

אופן הכנה:

  • שמים את המרכיבים לבצק בקערת המיקסר ומערבבים לעיסה אחידה (מעט דלילה). משהים לתפיחה של כשעה-שעה וחצי.
  • יוצקים את העיסה לתבנית עגולה 24 או תבנית קוגלהוף מסיליקון משומנת עד 2/3 מהגובה ומשאירים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות.
  • בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה (250) למשך כ-10-15 דקות. לפני הכנסת העוגה לתנור מורידים את החום ל-170 ואופים כ-40 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מחכים כדקה והופכים אותה על צלחת מתאימה. משאירים לצינון במקרר מספר שעות- עדיף עד למחרת.
  • מורידים לעוגה את ה"כיפה" ומניחים על צלחת מרופדת בנייר אפייה.
  • הסירופ: מביאים את מרכיבי הסירופ לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות. מצננים מעט ובעזרת כף מרטיבים את תחתית העוגה ואת ה"כיפה". מחזירים את שני החלקים למקרר לשעתיים שלש כדי שיספגו את כל הסירופ.
  • הקרם: מקציפים את כל המרכיבים לקרם במהירות גבוהה כ-4-5 דקות עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת. מזליפים את הקרם על התחתית, מחזירים את ה"כיפה" ומקשטים גם אותה בקצפת. לסיום, אם רוצים - מקשטים בריבה.


  • דרג: