עוגת סברינה

הקינוח הנוסטלגי במינימום מאמץ: עוגה לחה, עסיסית ומתוקה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת סברינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2  מכלי שמנת עמידה לקצפת  38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
  • תמצית וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • לבצק:
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות פרורי לחם
  • 1 אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • לסירופ סוכר:
  • 1/2 1 כוס יין
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 בקבוקון תמצית רום
  • חומרים לקצפת:

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. לבצק:
מקציפים את החלבון ואת הסוכר עד לקבלת קצף אחיד אך לא קשה.
2. מוסיפים את פרורי הלחם לקצף ומערבבים בתנועות עטיפה.
3. יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהוב.
4. למי סוכר:
מרכזים את כל החומרים על האש עד שהסוכר נמס והנוזל נהיה סמיך במידה הרצויה.
5. יוצקים על עוגת הסברינה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים. חשוב שהעוגה תהיה חמה וכך גם הסירופ.
6. לקצף:
מקציפים את כל החומרים עד קבלת קצף אחיד ונוקשה.
7. מורחים שכבה אחידה מעל העוגה הספוגה ומצננים במקרר למשך 6 שעות לפחות.
משאירים מעט סירופ ויוצקים לפני ההגשה מעל העוגה.

דרג: