עוגת נפוליאון עם קוקוס ומוס שוקולד מריר

הקינוח הקלאסי והאהוב בגרסה מפתיעה המשלבת טעמים של קוקוס ומוס שוקולד מריר ואוורירי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת נפוליאון עם קוקוס ומוס שוקולד מריר
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למדליונים:
  • 200 גרם קוקוס יבש
  • 3 חלבונים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • למוס:
  • 2 מכלי (500 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
  • 300 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)

אופן הכנה:

הכנה:
1. למדליוני קוקוס: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (175 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את כל חומרי מדליוני הקוקוס לקבלת תערובת לחה ודביקה. יוצרים מהתערובת 18 עיגולים בקוטר 5 –6 ס"מ ע"י הידוק תערובת הקוקוס לנייר האפייה. מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות או עד שמזהיב מעט. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.
2. למוס : שמים את הקצפת הצמחית והשוקולד המריר בסיר קטן על אש בינונית עד להמסת השוקולד. מסירים מהאש ומעבירים למקפיא לשעה או ללילה במקרר. כשתערובת השוקולד צוננת מערבבים בכוס בעזרת מזלג את הג'לטין עם מיץ התפוזים ומעבירים למיקרוגל לכ-20 שניות או עד להעלמת הגושים. מקציפים עם מיקסר במהירות גבוהה את תערובת השוקולד עד שהמוס כמעט יציב, מוסיפים את הג'לטין וממשיכים להקציף כדקה נוספת. מעבירים למקרר ומצננים כשעה לפחות.
3. להרכבת המנה : מניחים מדליון קוקוס במרכז צלחת אישית, מסדרים מעל כף גדושה מהמוס או מזלפים ע"י שקית זילוף מעל פני הבסיס. חוזרים על התהליך פעם נוספת. לבסוף מניחים מעל מדליון קוקוס אחרון כשכבה אחרונה להשלמת המנה. מגישים מיד.
4. ניתן להכין את המוס והמדליונים יום לפני ההגשה.
 
דרג: