עוגת נוטלה וגבינת שמנת עם גנאש שוקולד

עוגה עשירה בשוקולד, ממרח נוטלה וגבינת שמנת, מתאימה לאירוח חגיגי, ימי הולדת וכדומה

מאת: ניסן כהן ליאון \

מקור מתכון: ניסן כהן ליאון

דרג:
עוגת נוטלה וגבינת שמנת עם גנאש שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 16 מנות/תבנית קפיצית 26 אינץ'

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 גרם עוגיות לוטוס
  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם בוטנים אמריקאים
  • לציפוי הבסיס:
  • 160 גרם שוקולד
  • 50 גרם חמאה
  • למילוי:
  • 350 גרם נוטלה
  • 250 גרם גבינת שמנת נפוליאון
  • 375 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר (לא חובה)
  • לציפוי:
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • כפית קפה נמס
  • שתי כפות סוכר חום
  • 375 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבסיס: ממיסים חמאה במיקרוגל או בבן מארי (Bain-marie), בו זמנית טוחנים את העוגיות והבוטנים לעיסה פירורית, מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עד שהמסה אחידה.
2. משטחים את העיסה על תבנית של 26 אינץ' קפיצית, אין צורך לשמן את התבנית. מעבירים את התבנית להקפאה ל-10 דקות.
3. הכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בבן מארי 160 גרם שוקולד ו-50 גרם חמאה, מורחים על הבסיס ומחזירים להקפאה.
4. הכנת המילוי: מערבלים גבינת שמנת ונוטלה עד לעיסה אחידה- ניתן להוסיף תמצית וניל.
5. מקציפים 375 מ"ל שמנת מתוקה- אם או בלי סוכר לפי טעמכם האישי- עד שהיא יציבה. מקפלים בהדרגה בין התערובות ומורחים על השכבת שוקולד הקשה שנוצרה. מעבירים הכל להקפאה לעוד 15 דקות.
6. הכנת הגנאש שוקולד מריר: מביאים כמעט לרתיחה 375 מ"ל שמנת מתוקה עם כפית נס קפה ו-2 כפות סוכר חום, שהתערובת מגיעה לרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים למקרר/ למקפיא עד שהתערובת קרה וסמיכה אך עדיין דלילה מספיק למריחה (במקפיא התהליך יארך כ-15 דקות ובמקרר כ-40 דקות)רבע שעה במקרר 40 דקות.
7. מוציאים את העוגה מהקפאה מורחים את הגנאש ומחזירים למקרר לפחות לשעתיים (רצוי למשך לילה שלם) ומגישים.
דרג: