עוגת משמשים טריים וג'לי

אין תחליף לטעמם של משמשים טריים - מתיקות חמצמצת של תחילת קיץ, של עוד מעט ים וחמסין. הג'לי כאן בלתי נראה לעין, אבל הוא תורם לעוגה ברק ועסיסיות נפלאה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת משמשים טריים וג'לי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית מלבנית 23x30

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¼1 כוסות (310 מ"ל במקום ה־400 שרשומים בהוראות שעל גבי האריזה) מים רותחים
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני
  • 100 מ"ל (½ גביע) יוגורט "תנובה" 4.5%
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כף תמצית וניל
  • 12 משמשים טריים, חצויים ומגולענים
  • 1 חפיסה ג'לי אינסטנט בטעם משמש

אופן הכנה:

1. משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, או תבנית אחרת ששטחה דומה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. שמים בקערת ערבול חמאה, סוכר, קמח מנופה עם קורנפלור ועם אבקת אפייה, מלח, קליפת לימון, יוגורט, ביצים, מיץ לימון ותמצית וניל, ומערבלים במהירות בינונית־גבוהה במשך דקה־שתיים, רק עד שכל המצרכים מתאחדים לתערובת חלקה ובהירה. מורחים את תערובת העוגה בשכבה אחידה על תחתית התבנית.
3. מסדרים את חצאי המשמש על תערובת העוגה - 6 שורות של 4 חצאי משמש (או חלוקה אחרת, תלוי במידות התבנית), כשהצד החתוך כלפי מטה. אופים במרכז התנור במשך כ־35 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים את העוגה מהתנור.
4. מכינים מיד את הג'לי - שמים את אבקת הג'לי בקערה, יוצקים עליה את המים הרותחים, ומערבבים עד שכל האבקה נמסה. בעזרת מצקת קטנה יוצקים את נוזל הג'לי החם על כל פני העוגה החמה (חשוב לעבוד בזריזות, כדי שהג'לי לא ייקרש. העוגה צריכה להיות חמה מאוד, כדי שתספוג לתוכה את כל הג'לי). מצננים לגמרי. מאחסנים במקרר.
דרג: