עוגת מרנג ופירות יער

עוגה קייצית ומתוקה שכולם יאהבו

מאת: דר סלוצקי

דרג:
עוגת מרנג ופירות יער
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חלבונים
  • 175 גרם סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • כ-300 גרם פירות העונה חתוכים (פירות רכים כמו תותים אפרסקים ענבים וכו)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים על לקבלת גבעות רכות, לאחר מכן מוסיפים מחצית מכמות הסוכר בהדרגה עד שהקצף קשה ויציב.
3. מקפלים לתערובת החלבונים את כמות הסוכר שנשארה, הקורנפלור והשוקולד המגורר.
4. כאשר התערובת אחידה מזליפים את תערובת החלבונים שורות שורות לשלושה "משטחים" של 30X10 ס"מ.
5. אופים את תערובת החלבונים במשך שעה וחצי ומשאירים את המשטחים לאחר האפייה להתקרר בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור!
6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
7. מורחים על שניים משלושת משטחי המרנג מהשוקולד המומס מניחים לזה להתייצב.
8. לוקחים אחד ממשטחי המרנג המרוחים בשוקולד, זולפים מעל כשליש מן השמנת המתוקה ומניחים מעל כשליש מכמות הפירות.
9. חוזרים על הפעולה פעמיים כאשר בפעם השנייה משתמשים פעם נוספת במרנג המצופה שוקולד ובפעם השלישית במרנג ללא ציפוי השוקולד.
דרג: