עוגת מרנג ומוס שוקולד

עוגת מרנג מושלמת עם מוס שוקולד מפנק - לא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מרנג ומוס שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 10/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תבנית 24 או 26 ס"מ
  • לבסיס:
  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • למוס:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס חלב תנובה
  • שקית ג’לטין
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 3 מיכלי שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. מחממים תנור לחום נמוך (120מעלות).
2. מצפים תבנית מרובעת בנייר אפייה ומשרטטים עליה עיגול בקוטר התבנית העגולה.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ-30 שניות.
4. משטחים את המרנג על העיגול המסומן בתבנית האפייה ואופים כשעה וחצי עד שעתיים. המרנג צריך להיות קשה.

אופן הכנת המוס:

5. ממיסים את השוקולד על אדים בסיר כפול. חשוב לערבב את השוקולד בזמן ההמסה.
6. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים חלב ומערבבים עד שהשוקולד חלק לגמרי וללא גושים (במידת הצורך מוסיפים עוד חלב).
7. מערבבים את הג’לטין עם המים הקרים ומכניסים למיקרוגל לחצי דקה (אם הג’לטין לא נמס ממשיכים כחצי דקה נוספת).
8. מוסיפים את הג’לטין לשוקולד, מערבבים ומורידים מהאש.
9. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לשוקולד המומס עד שמתקבלת תערובת אחידה. במידה והתערובת נוזלית מדי, יש לקרר חצי שעה במקרר.
10. בתחתית תבנית קפיצית מניחים את בסיס המרנג ועליו יוצקים את המוס. מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה.
 

דרג: