עוגת מרנג, גבינת שמנת עם אגוזי מלך וריבת חלב

עוגת מרנג, גבינת שמנת עם אגוזי מלך וריבת חלב, מתכון לחג שבועות, עוגה עשירה ומתוקה מאוד

מאת: לבנה רייזר

דרג:
עוגת מרנג, גבינת שמנת עם אגוזי מלך וריבת חלב
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים למרנג:
  • 8 חלבונים
  • 16 כפות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 כפית תמצית הדרים
  • שמן ריסוס
  • מעט קמח תפוח אדמה
  • מלוי גבינה:
  • 1 גבינה שמנת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • לקישוט:
  • 5 אגוזי מלך שלמים (למרכז)
  • 13 חצאי אגוזי מלך
  • 2 כפות ריבת חלב (מומסת)
  • 1 מקופלת (מפוררת)

אופן הכנה:

ההכנה למרנג:
מחממים תנור 100 צ. מעלות.
• מקציפים את החלבונים במהירות אטית, שיתחיל להקציף.
• מוסיפים כף סוכר והמלח בהדרגה עד שיבצר קצב לבן מעלים את המהירות בהדרגה לגבוהה לקצף חזק ויציב.
• מערבבים בתנועת קיפול את החומץ ומי ההדרים.
• משמנים קל צלחת הגשה חסינת חום.
• מפזרים מעט קמח תפוח אדמה מנערים בזהירות את הקמח המיותר.
• מעברים בעזרת כף את הקצב עורמים את הקצף בערימה גבוהה על הצלחת.
• עושים שקע קעור ולא עמוק מאוד.
• אופים כשעה וחצי (יש להקפיד על חום נמוך).
• המרנג צריך להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים.
• לסגור את התנור ולהשאיר עם דלת פתוחה עד שיהיה יבש וקר לפני שמוצאים.
• בינתיים מכינים את המילית הגבינה, מקציפים את השמנת מתוקה של השף הלבן.
• מוסיפים בזמן ההקצפה את סוכר וניל, הקצף חייב להיות חזק ויציב.
• בקערה נוספת מערבבים את גבינת השמנת למרקם חלק מוסיפים חצי מכמות הקצף ומערבבים בתנועת קיפול.
• מניחים את קרם הגבינה במרכז המרנג ומסביב לדפנות.
• מפוררים מקופלת ומפזרים מעל העוגה.
• את מחצית הקצף שמנת מתוקה מזלפים מסביב למרנג ובתוך המרכז.
• מניחים 5 אגוזי מלך במרכז וחצי אגוזי מלך מסביב במרווחים.
• ממיסים 30 שניות במיקרוגל את ריבת החלב ומזלפים מעל כל העוגה בזרם דק.
• את יתרת ריבת חלב עושים עגול פנימי ותעלות בן כל אגוז מלך כמו פיצה.
• מקררים במקרר למשך הלילה ומגישים בכף לצלחות אישיות (לא פורסים).
 

דרג: