עוגת מצות מוסית

מתכון חגיגי לפסח - ללקק את האצבעות

מאת: אסתר פלח

דרג:
עוגת מצות מוסית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כמות של מצות לפי גובה העוגה שרוצים
  • מרטיבים את המצות במים ויין אדום מתוק/חלב וליקר שוקולד. עוטפים את המצות במגבת כדי למנוע ייבוש ומכינים מוס שוקולד
  • 1 מיכל שמנת מתוקה+250 גרם שוקולד מריר/שוקולד חלב/שוקולד לבן.מכינים באותו אופן:
  • שוקולד מריר/שוקולד חלב/שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה.מוסיפים קוביות שוקולד.בוחשים ומכבים את הגז.ממשיכים לבחוש עד אשר השוקולד נמס.
2. מכניסים למקרר לצינון.מוציאים מהמקרר כאשר המוס התקשה מעט ומקציפים.בשלב זה אם רוצים,ניתן להוסיף שמנת מתוקה נוספת, מוקצפת.
3. לוקחים מצה,מניחים במגש הרצוי,ומורחים על המצה את אחד מהמוסים.מניחים מצה נוספת ועליה מורחים מוס נוסף,וכך בונים את מגדל המוסים. מסיימים במצה עליה מרוח מוס ומפזרים אגוזים:מלך או פקאנים או חטיף קליק או מקופלת שחורה או לבנה.
4. מכניסים למקרר ולאחר כמה שעות מוציאים ומתחילים ליישר.

דרג: