עוגת מלבי עם שוקולד לפסח

עוגת מלבי עם שוקולד לפסח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי אורלי

דרג:
עוגת מלבי עם שוקולד לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 2 כוסות חלב 3% תנובה
  • 0.75 כוס סוכר
  • 0.75 כוס קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת לימון או תפוז (לא חובה)
  • 20-25 עוגיות יין לפסח
  • 200 גר` שוקולד מריר
  • 25 גר` שוקולד לבן חתוך דק דק עם סכין חד, או מגורד על פומפיה גסה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מרסקים גס את העוגיות ומפזרים בתחתית של התבנית. 2.שופכים את החלב והקורנפלור לסיר ומערבבים טוב עם מקצף עד שאין גושים. 
3.מוסיפים 2 שמנת מתוקה, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל ומדליקים את הגז.  4.מחממים ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
5.מורידים בזריזות מהאש ומוזגים לאט לאט על פרורי העוגיות מבלי להזיז אותם. 
6.מנענעים את התבנית באלכסון לכל הכיוונים עד שהתערובת מכסה שווה את התבנית.  7.מכניסים למקרר לכמה שעות או למקפיא לחצי שעה עד שהתערובת מתקשה ומתקררת.  8.מחממים את השמנת שנשארה עד לכמעט רתיחה ומוסיפים את השוקולד המריר.
9.מערבבים טוב לתערובת חלקה ואחידה ומוזגים על העוגה.
10.מנענעים את התבנית שהציפוי יכסה את כל העוגה ומפזרים מעל את פרורי השוקולד הלבן לקישוט.
דרג: