עוגת מילקי משודרגת ללא קמח

עוגת שוקולד עשירה וחצופה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מילקי משודרגת ללא קמח
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 פרוסות עוגה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • להכנת העוגה
  • 1 חבילת פודינג שוקולד אינסטנט
  • 6 ביצים מופרדות
  • חצי כוס סוכר
  • כף שמן
  • לקרם
  • 1 פודינג ווניל צרפתי אינסטנט
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • כוס חלב
  • כף סוכר
  • לקישוט פנימי
  • תלתלי שוקולד מריר או חלבי (אפשר לגרד עם קולפן)
  • אגוזים קצוצים דק
  • תותים פרוסים
  • אבקת סוכר
  • לשוקולד
  • 150 גר׳ שוקולד מריר
  • 5 כפות חלב
  • כף גדולה של חמאה
  • לקישוט חיצוני
  • תלתלי שוקולד מריר או חלבי
  • תותים שלמים

אופן הכנה:

מתכון שמצאתי באינטרנט לפני כמה שנים ושדרגתי עם צורה וקישוטים שאהבתי :)
אופן הכנה: 
הכנת העוגה 
1. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עם הסוכר. 
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן. 
3. מאחדים את התערובות ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הפודינג שוקולד ומערבבים היטב. 
4. שופכים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15-20 דקות. 
5. מוציאים מן התנור ומצננים. 
הכנת הקרם
1. מקציפים את כל החומרים בבלנדר (אפשר ידני) עד לקבלת קצף יציב. 
2. לאחר שהעוגה צוננה מורחים חצי מהתערובת עליה. 
3. בוזקים את פירורי האגוזים ומעליהם מניחים את התותים ותלתלי השוקולד. 
4. מורחים את החצי הנותר של הקרם. 
הכנת השוקולד
1. בבן מארי (קערה מעל סיר קטן ורותח) מניחים את כל מרכיבי השוקולד עד לקבלת תערובת נוזלית, ויוצקים את התערובת בעודה חמה מעל הקרם בצורה אחידה. מעל השוקולד מפזרים תלתלי שוקולד נוספים ומקשטים עם תותים שלמים או חתוכים. 
2. מכניסים את העוגה לתנור ומקררים למשך שעתיים. 
דרג: