עוגת מילקי

כבר שקוראים את שמה של העוגה מתחילים להתפתות... עוגה כשרה לפסח עם תחתית שוקולד אפויה, קרם ונילי עשיר וציפוי שוקולד

מאת: גלית ברעם

דרג:
עוגת מילקי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 6 חלבונים
  • 2 כפות סוכר
  • 6 חלמונים
  • אינסטנט פודינג שוקולד כשר לפסח
  • למלית:
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
  • לקרם השוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות מים
  • 2 חלמונים
  • 2 חלבונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

1. הכנת התחתית: מקציפים חלבונים. בהדרגה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. בנפרד מערבלים בקערה אחרת אינסטנט פודינג שוקולד עם חלמונים. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבלים במהירות אטית עד לאחידות. שופכים לתבנית משומנת בחמאה ואופים בחום של 160 מעלות, 20-25 דקות. הבצק המתקבל הינו ספוגי ורך למדי.
2. הכנת המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית לקצפת אחידה ומאחסנים במקרר עד שהתחתית מוכנה. כ-5 דקות אחרי שהוצאנו את התחתית מהתנור ניתן למרוח עליה את המלית.
3. הכנת הקרם: ממיסים שוקולד עם מים מעל אש בינונית. כשהשוקולד נמס לחלוטין, מסירים מהאש ומערבבים במהירות פנימה את החלמונים. בנפרד, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה ומוסיפים לקרם השוקולד תוך ערבוב ידני אטי. שופכים מעל המלית ומכניסים למקרר לפחות ל 6 שעות צינון.
* אם אופים את העוגה בתבנית 28 ס"מ, יש להכפיל את כמויות המלית והקרם פי ½ 1.
דרג: