עוגת מייפל

עוגת מייפל מתוקה ומענגת כשרה לפסח, אבל בינינו, מייפל זה כיף כל השנה

מאת: צח נסים

דרג:
עוגת מייפל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס קמח
  • רבע כוס שמנת
  • 6 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • חצי כוס שמן
  • כפית לימון
  • סירופ מייפל
  • שברי אגוזים ושקדים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. את הביצים שוברים ומפרידים לשתי תבניות
2. מקציפים את החלבונים ביחד עם חצי כוס סוכר
3. את הסוכר מחלקים מספר פעמים ולא את הכל ביחד עד שמקבלים קצפת חזקה ועמידה.
4.  מקציפים את החלמונים עד לקבלת נוזל סמיך ככל האפשר
5. לתוך קערה שופכים את החלבונים המוקצפים מוסיפים כוס קמח את הבלילה של החלמונים אבקת אפיה כפית לימון רבע כוס שמנת וחצי כוס שמן את הבלילה מערבבים בצורת עטיפה.
6. בחצי כוס שמן שנותר משמנים תבנית ושופכים את הבלילה לאחר מכןמ כניסים לחום בינוני 150 מעלות עד שהעוגה נהיית מוכנה.
כדי לבדוק שהעוגה מוכנה מכניסים שיפוד אם לא נדבק חלק בלילתי סימן שהעוגה מוכנה
7. מכינים קרמל, מוסיפים לסירופ מייפל מחממים במיקרו שופעים על העוגה בעוד שהסירופ מוכן וחם ושופכים את שברי האגוזים והשקדים

דרג: