עוגת מוס שמנת חמוצה עם תותים

גם יפה וגם טעימה: עוגת שכבות שמנת ותותים על בסיס של דגני שוקולד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מוס שמנת חמוצה עם תותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 80-120 גר' דגני בוקר בטעם שוקולד
  • לקרם שמנת חמוצה:
  • 450-500 גרם שמנת חמוצה 32%
  • 500 גר' שמנת חמוצה 15%
  • 2/3 כוס סוכר
  • 20 גר' ג'לטין
  • לשכבה התותית:
  • 600 גרם תותים טריים
  • 1/2-2/3 כוס סוכר
  • 10 גר' ג'לטין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. את כל הג'לטין (30 גרם) שופכים לחצי כוס מים קרים, ומערבבים.
כאשר הג'לטין שקוף, מניחים את הכוס עם הג'לטין בקערת מים חמים ומערבבים עד שיימס לגמרי.
2. בתחתית של תבנית קפיצים שמים עיגול של נייר אפייה או אלומיניום.
3. מועכים עם מזלג או חותכים דק את התותים. מערבבים עם סוכר/אבקת סוכר בהתאם לחמיצות של התותים.
4. את השמנת חמוצה השמנה יותר מקציפים עם סוכר עד מצב יציב, ומיד מוסיפים שמנת רזה יותר.
5. למחית תותים מוסיפים 1/3 מהג'לטין הנמס. את ה-2/3 ג'לטין הנותר מוסיפים לקרם שמנת.
6. על תחתית התבנית מפזרים חלק מהדגנים. מורחים קצת מקרם השמנת רק בכדי להרטיב את הדגנים.
7. מכניסים קערה למקפיא לחמש דקות עד ההקפאה.
8. מוציאים מהמקפיא, שופכים שכבה של תערובת שמנת ושוב מכניסים למקפיא עד התייצבות. שופכים שכבה של מחית תותים ושוב מכניסים למקפיא לכמה דקות. כך חוזרים על הפעולה ומכינים כמה שכבות של שמנת ותותים.
9. כשכל השכבות מוכנות מכניסים תבנית למקרר מינימום ללילה אחד.
את העוגה המוכנה מחלצים מהתבנית ומקשטים לפי הדמיון. עד ההגשה שומרים במקרר.
דרג: