עוגת מוס שלוש שכבות

עוגת מוס שלוש שכבות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מוס שלוש שכבות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות תבנית בקוטר 26*28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • אינסטנט פודינג שוקולד
  • שלוש ביצים
  • 0.33 כוס סוכר
  • מעט ברנדי
  • שכבה שנייה:
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • שכבה שלישית:
  • 3 ביצים
  • 0.5 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם מרגרינה (או חמאה).

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
הכנת הבסיס: 1.להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב. 2.להוסיף את אינסטנט פודינג שוקולד ולערבב בתנועות    סיבוביות עד אחידות.  3.להוסיף חלמונים טרופים ולערבב היטב.
4.לאפות בתנור שחומם מראש בתבנית מס'26-28 175 מעלות, כ 10-15 דקות. 5.כשהבסיס מוכן להוציא מהתנור ולטפטף עליו ברנדי  (הבסיס צריך להיות רטוב ולא ספוג בברנדי).
לאחר התקררות אפשר למרוח את השכבה השנייה.
6.להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל וכוס חלב, ליצוק על הבסיס ולישר ואז אפשר לגשת לשכבה האחרונה.
7.להמיס שוקולד עם מרגרינה או חמאה.  8.להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.  9.להוסיף את החלמונים אחד אחד לשוקולד המומס ולערבב עד שהחלמונים נבלעים בתוך התערובת ונוצר מרקם אחיד  10.להוסיף תערובת השוקולד לביצים המוקצפות, לערבב ידנית עד איחוד חומרים.  11.לשפוך על השכבה השנייה,  להכניס למקרר.(לפחות כמה שעות)
דרג: