עוגת מוס שטוזים

עוגת מוס מיוגורט? בהחלט. קבלו עוגת מוס מהודרת מחומרים מאד לא שגרתיים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מוס שטוזים
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בסיס עוגת ספוג מוכנה
  • למוס שטוזים:
  • 2 מיכלים "שטוזים" בטעם פירות אדומים
  • 2 מיכלי יוגורט בטעם פטל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
  • למוס גבינה וניל:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 7 גרם ג’לטין מרוכך ב-1/3 כוס חלב
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה מוקצפת

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכינים מוס שטוזים: מערבבים שטוזים עם יוגורט ואבקת סוכר לתערובת אחידה. מקפלים פנימה קצפת ומעבירים לכלי מזיגה (או לשקית זילוף). שומרים במקרר.
2. מכינים מוס גבינה: מערבבים גבינה עם יוגורט, סוכר וניל.
3. ממיסים ג’לטין במיקרוגל לקבלת נוזל צלול ומקררים מעט.
4. מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה תוך כדי השוואת טמפרטורות: מוסיפים בכל פעם כף גבינה ומערבבים היטב עד שמאחדים את כל הג’לטין עם הגבינה. מקפלים את הקצפת.
5. מרכיבים את העוגה: יוצקים במרכז התבנית עיגול בקוטר 10 ס”מ מהתערובת הבהירה. יוצקים במרכז העיגול הלבן שנוצר כמות זהה של מוס ורוד. בדיוק במרכז יוצקים מהתערובת הלבנה וכן הלאה עד לסיום התערובת.
6. מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, פורסים ומגישים.
דרג: