עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס חגיגית

מאת: חלי תמיר

דרג:
עוגת מוס שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חלבונים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • ממרח נוגט
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גם
  • 2.5 מיכלי שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מקציפים שלושה חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריקה.
2. מקפלים לתוכו את שקדים הטחונים ומניחים בתבנית אפייה עגולה.
3. אופים כ20 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים.
4. מערבבים את אגוזי המלך עם ממרח הנוגט( אפשר של ממרח השחר או שוקולד נוטלה) ומורחים שכבה אחידה על תחתית האפוייה.
5. ממיסים 150 גרם שוקולד מריר עם מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם אחיד, מצננים. מי שאוהב יכול להוסיף רום או מעט אספרסו לשוקולד המומס.
6. מקציפים שמנת מתוקה - לא עד הסוף , מוסיפים אליה את השוקולד שהתקרר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
7. מורחים את הקצפת על התחתית ומקפיאים לחצי שעה.
8. ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 1/2 שמנת מתוקה ומורחים עם העוגה הקרה בשכבה אחידה.
9. לקישוט- לא חובה ממיסים שוקולד לבן מציירים קווים כמו רשת חלון ואז לוקחים קיסם שיניים ומחברים ביניהם.
דרג: