עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס כשרה לפסח, מורכבת מבסיס פירורי עוגיות ועליו שכבת מוס בטעם וניל, שכבת מוס שוקולד וציפוי שוקולד

מאת: אוולין יוכביד

דרג:
עוגת מוס שוקולד
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 15 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • חבילת עוגיות פסח מפוררות
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • למוס לבן:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה השף הלבן
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כפית קפה נמס
  • למוס שוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מסדרת השף הלבן
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • חצי כפית קפה נמס
  • לציפוי:
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה מסדרת השף הלבן
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת שכבת בסיס- לוקחים עוגיות פסח מפוררים אותם בקערה לפירורים ולהוסיף את השמנת המתוקה וללוש כמה דקות עד לבצק, את הבצק מהדקים לתבנית (רצוי בקוטר 24 או 26).
2. הכנת שכבת מוס לבנה- מקציפים את את כל החומרים ביחד לקצפת יציבה, מורחים על שכבת הבסיס שכבר מוכנה בתבנית ומכניסים למקפיא בערך לשעה.
3. הכנת שכבת מוס שוקולד- מקציפים את כל החומרים ביחד לקצפת יציבה, מורחים על שכבת המוס הלבנה שהתקררה במקפיא ושוב מכניסים למקפיא לשעה.
4. הכנת ציפוי קרם שוקולד- מרתיחים את השמנת המתוקה. כאשר השמנת מתחילה קצת לבעבע מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר לתוך הסיר עם השמנת ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מספר דקות, יוצקים על העוגה ומכניסים להקפאה.
5. מוציאים את העוגה מהמקפיא שעה לפני הגשה.
6. טיפ- אפשר לקשט את העוגה עם קצפת לוקחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ו-2 כפות סוכר ומקציפים לקצף יציב.

דרג: