עוגת מוס שוקולד

שוקולדית, אווירירית ומרשימה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: anna k

דרג:
עוגת מוס שוקולד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 פרוסות/ תבנית 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבסיס:
  • 100 גרם ביסקוויטים פתי-בר שוקולד (כ-26 ביסקוויטים)
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1/3 כוס ממרח שוקולד נוטלה
  • למוס השוקולד:
  • 350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
  • 1/2 כוס חלב
  • 125 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כף סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. בקערת מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (לקבלת 1.5 כוסות ביסקוויטים טחונים)
2. בקערת מתכת בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים
3. מסירים מהאש, מוסיפים את ממרח הנוטלה ומערבבים
4. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים
5.מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים בידיים לחות לתחתית התבנית. מקררים במקרר עד לייצוב
6. אופן הכנת מוס השוקולד: בקערת מתכת גדולה שמים את השוקולד, החלב והחמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים
7. בקערת מתכת שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעט מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה ופושרת למגע 8. מקציפים כמה דקות במטרף ידני עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
9. מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד ומעבירים לקערה רחבה וגדולה
10. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה ואז מקפלים אותה לתערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד תהיה פושרת - חמימה, אבל לא חמה מדי)
11.יוצקים על הבסיס ומקררים במקרר 4-3 שעות עד לייצוב

להגשה:
1. פורסים בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים עם פירות יער או קצפת רכה




 

דרג: