עוגת מוס שוקולד קפואה

עוגת מוס על מצע ביסקוויטים, מתכון קליל לאירוח משובח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
עוגת מוס שוקולד קפואה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 130 גרם ביסקויטים טחונים בהירים או בטעם שוקולד = 17 ביסקויטים
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 2 קופסאות גבינת פילדלפיה למריחה (גבינת 30% שומן במיכל פלסטיק) = 230 גרם כל מיכל
  • 1 פחית חלב מרוכז ממותק (397 גרם תוצרת הולנדית בלבד)
  • 120 גרם שוקולד מריר כ- 60% מוצקי קקאו - מומס וצונן
  • 1 קרטון שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:

1. מערבבים את פירורי הביסקויטים עם החמאה המומסת והחמה. מהדקים לתחתית התבנית.
2. בקערת מיקסר בעזרת המקצף טורפים את הגבינה עד שהיא מתרככת וחלקה.
3. בהדרגה מוסיפים את החלב המרוכז והשוקולד המומס.
4. יוצקים פנימה את השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף עד קבלת תערובת אחידה ומוסית.
5. יוצקים את מוס השוקולד על התחתית בתבנית ומיישרים. מכסי בנייר כסף ומקפיאים למשך 6 שעות או לכל הלילה.
6. לפני ההגשה, מוציאים מהפריזר למשך 10-15 דקות.
 

דרג: