עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת גבינה מושקעת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עירית ל

דרג:
עוגת מוס שוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 150 ג' פתי בר טחון
  • 100 חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר חום
  • מוס שוקולד לבן- נוגט:
  • 130 ג' שוקולד לבן
  • 1/3 כוס חלב
  • 2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 3 כפות חלב
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • גנאש לציפוי:
  • 150 ג' שוקולד מריר
  • 150 ג' שמנת מתוקה
  • כף ליקר שוקולד

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת הבסיס: מערבבים פתי בר, חמאה , סוכר. לשטח בתבנית, להניח בהקפאה.
2. הכנת מוס שוקולד לבן - נוגט: המסת ג'לטין: מעבירים את הג'לטין לקערה+3 כפות חלב.
3. מניחים בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל-30 שניות.
4.  ממיסים שוקולד וחלב לתערובת חלקה, מצננים מעט.
5. מוסיפים נוגט לשוקולד, מערבבים לתערובת חלקה.
6. מעבירים את הג'לטין לתערובת השוקולד, מערבבים.
7. מקציפים את השמנת המתוקה.
8. מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.
9. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית.
10. מקפיאים לשעה.
11. הכנת הגנאש: מחממים את השמנת עד לפני נקודת רתיחה.
12. בינתיים שוברים את השוקולד לקוביות, להוסיף ליקר.
13. מוסיפים את השמנת לשוקולד, ממתינים דקה שתיים ומערבבים לקרם חלק
14. ממתינים דקה שתיים נוספות ומצפים את העוגה.
15. מקציפים את העוגה ללילה, מוציאים מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה.
דרג: