עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת מוס חגיגית

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת מוס שוקולד לבן
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 500 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפיות שטוחות ג'לטין
  • 75 גרם פצפוצי אורז

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים 150 גרם שוקולד לבן ומצפים את פצפוצי האורז.
2. משטחים על תבנית בקוטר 26 שמרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר.
3. בינתיים לוקחים רבע כוס מים קרים ומערבבים עם שלוש כפיות שטוחות של ג'לטין ונותנים לזה לעמוד 10 דק'.
4. שמים בסיר 2 שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה, שופכים על 350 גרם שוקולד לבן ומערבבים עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד.
5. מחממים את הג'לטין במיקרו במשך 20 שניות עד שנהיה נוזלי כמו מים, שופכים את לתוך תערובת השוקולד הלבן ומערבבים .
6. בקערה מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת עמידה.
7. מחכים שהתערובת של השוקולד תתקרר ותהיה בטמפ' החדר .
8. ברגע שהתערובת בטמפ' החדר מקפלים לתוכה את הקצפת בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
9. מוציאים את התבנית עם התחתית מהמקרר שופכים מעל את התערובת ומכניסים למקרר לשעתיים.
דרג: