עוגת מוס שוקולד לבן

עוגת מוס שוקולד לבן

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת מוס שוקולד לבן
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית חומץ
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מצרכים למוס שוקולד לבן:
  • 14 גרם ג`לטין
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • לציפוי שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות סירופ תירס בהיר, או סירופ מייפל, או דבש

אופן הכנה:

הוראות הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים תבנית עגולה 26 מרפדים בנייר אפייה משומן.
2. מנפים את הקמח, אבקת אפיה, הסודה, הקקאו והמלח לקערה, מניחים בצד.
3. מערבבים את החלב והחומץ בכוס ומניחים בצד.
4. מקציפים את הביצה עם הסוכר 2 דקות, מוסיפים את השמן בזילוף ומקציפים עוד דקה.
5. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב, בוחשים היטב.
6. מוסיפים את המים הרותחים ותמצית הוניל ומערבבים היטב. התערובת דלילה וזה בסדר.
7. יוצקים לתבנית ואופים עד לקפיציות למגע (בערך 30 דקות) או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
8. מוציאים ומצננים על רשת. משחררים מהתבנית ומסירים את הנייר, מחזירים לתבנית מזליפים מעל ליקר לפי הטעם או סירופ סוכר עם ליקר.


אופן הכנת מוס השוקולד הלבן :

1. מערבבים בכוס את הג`לטין עם 1/4 כוס החלב ומניחים לריכוך הג`לטין כ-3 דקות.
2. מערבבים בסיר את 500 מ"ל השמנת המתוקה עם הסוכר ותמצית הוניל ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי הוספת תערובת הג`לטין בערבוב תמידי. מערבבים עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים להמסה מלאה. מניחים לקירור מערבבים מדי פעם למניעת היווצרות גושים.
3. לאחר שהתערובת קרה לחלוטין ובעלת מרקם פודינגי, מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת לקצפת יציבה אך לא קשה מדי.
4. מוסיפים את תערובת קרם הג`לטין לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול ובעדינות עד להבלעה מוחלטת.
5. יוצקים לתבנית על הבסיס, ומניחים במקרר לצינון של 6 שעות לפחות.

אופן הכנת ציפוי השוקולד:
ממיסים את השוקולד עם השמנת, החמאה והסירופ, מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקרה. לא מורחים רק משטחים לציפוי אחיד ומחזירים מיד למקרר.


דרג: