עוגת מוס שוקולד לבן

עוגה טעימה וחגיגית

מאת: אטי שמידוב

דרג:
עוגת מוס שוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 125 גרם פתיבר כהה
  • 2 כפות קקאו
  • 75 גרם חמאה
  • למוס:
  • 350 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 3 כפות חלב
  • כפית ליקר תפוזים או דובדבנים
  • 2 שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • תלתלי שוקולד (לתוצאה מרשימה במיוחד - השתמשו בשוקולד לבן ממולא)

אופן הכנה:

הכנה
1. לבסיס: מרסקים את הביסקוויטים עם הקקאו, מוסיפים את החמאה, ומערבבים. שוטחים בתבנית עגולה (קוטר 26) ומשהים שעה במקרר.
2. למוס: ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם החלב והליקר 30 שניות. מוציאים ומערבבים למרקם חלק.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מקפלים רבע מהקצפת לתוך השוקולד ומערבבים, ואז את שאר הקצפת (להיזהר שהשוקולד לא יהיה חם).
3. שופכים את המוס על הבסיס ומשאירים במקרר לילה שלם.
4. מקלפים תלתלי שוקולד לקישוט (עדיף שני צבעים - רוזמרי).
5. ניתן גם להקפיא, כדאי להוציא מהקפאה חצי שעה לפני ההגשה.
דרג: