עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

שגית זר מנדבת לנו את המתכון הכשר שלה לפסח, לאירוח ופינוק מתוק, עוגת מוס שוקולד

מאת: שגית זר

דרג:
עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס נוטלה
  • 3 כוסות פצפוצי אורז
  • לשכבת מוס שוקולד לבן:
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 250 ג' שוקולד לבן
  • לשכבת מוס שוקולד מריר:
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 200 ג' שוקולד מריר
  • לשכבת מוס נוטלה:
  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1/2 חבילת נוטלה
  • לציפוי:
  • 100 ג' שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לתחתית- ממיסים את השוקולד,לאחר שנמס מוסיפים נוטלה ומערבבים לתערובת אחידה.
מורידים מהאש ומוסיפים את הפצפוצים - משטחים את התערובת בתבנית קפיצית קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה ושמים במקפיא.

2. שמים בסיר שמנת + שוקולד לבן וממיסים היטב, מורידים מהאש ושמים במקרר ל 5 שעות לפחות.

3. שמים בסיר שמנת + שוקולד מריר וממיסים היטב, מורידים מהאש ושמים במקרר ל 5 שעות לפחות.

4. לאחר 5 שעות מוציאים את תערובת השוקולד הלבן מהמקרר ומקציפים היטב, מורחים באופן שווה על התחתית ומחזירים למקפיא לחצי שעה לפחות.

5. מוציאים מהמקרר את תערובת השוקולד מריר ומקציפים היטב, שופכים בעדינות על שכבת השוקולד הלבן ומחזירים למקפיא.

6. בינתיים מקציפים 1/2 חבילת נוטלה עם שמנת מתוקה, ושופכים על שכבת השוקולד המריר ומחזירים למקפיא.

7. לציפוי מכינים גנאש שוקולד - ממיסים 100 ג' שוקולד מריר + 100 מ"ל שמנת מתוקה ושופכים למעלה.

מומלץ לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציאה מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

דרג: