עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה

ללקק את האצבעות

מאת: אורית סנדר

דרג:
עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית הפאדג':
  • 300 גרם שוקולד מריר 60%
  • 150 גרם חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 3 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית תמצית רום
  • הקראנץ' חלבה ופיסטוק:
  • 150 גרם קורנפלקס כשר לפסח
  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
  • מוס פיסטוק:
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 2-3 כפיות מחית פיסטוק
  • 2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
  • מוס חלבה:
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס ממרח חלבה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • לקישוט:
  • שוקולד מגורד

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת תחתית הפאדג': מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.
2. ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
3. מוסיפים לשוקולד את הוניל והרום, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
4. מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות.
5. הכנת שכבת קראנץ' חלבה: מועכים בידיים את הקורנפלקס. ממיסים במיקרו את החמאה עם ממרח החלבה
6. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב בידיים.
7. שופכים את התערובת על תחתית הפאדג' ומהדקים היטב בידיים.
8. הכנת מוס פיסטוק: מערבבים ג'לטין וחלב, מניחים בצד 10 דקות.
9. מחממים את הג'לטין עם החלב 20 שניות במיקרו.
10. מוסיפים את מחית הפיסטוק לתערובת הג'לטין.
11. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף ולהוסיף בעדינות את תערובת הפיסטוק.
12. שופכים את המוס על הקראנץ'. מקפיאים שעה.
13. הכנת מוס חלבה: מקציפים הכל יחד עד לקרם יציב. לקשט בשוקולד מגורד
דרג: