עוגת מוס, מרנג וקרמל

עוגת מוס כשרה לפסח - קינוח אולטימטיבי לארוחת החג

מאת: הדס רדנסקי

דרג:
עוגת מוס, מרנג וקרמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נשיקות מרנג או 6 חלבונים + 6 כפות סוכר להכנת בסיס מרנג
  • שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • ממרח קרמל
  • חפיסת שוקולד לבן
  • חפיסת שוקולד חלב

אופן הכנה:

1. מסדרים נשיקות מרנג בתחתית קנויה או שמכינים בסיס מרנג לתחתית העוגה באופן הבא: מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף מבריק ויציב - משטחים על פני התבנית ואופים כשעתיים.
2. בקערה שמתאימה למיקרוגל מוזגים 3/4 כוס שמנת מתוקה של השף הלבן וקוביות שוקולד לבן, למשך דקה וחצי. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומכניסים למקרר כשעה להתייצבות. (חוזרים על התהליך עם שוקולד החלב)
3. מוציאים את המוסים מהמקרר ומוסיפים לכל אחד את יתרת השמנת (3/4 כוס) ומקציפים.
4. מסדרים את העוגה: בסיס מרנג, מעליו ממרח קרמל, מעליו מוס לבן, מעליו בסיס מרנג ומעליו מוס שוקולד חלב. לקישוט משתמשים בקולפן תפו"א לגירוד תלתלי שוקולד חלב.
 
דרג: