עוגת מוס לימון

עוגת מוס לימון בלתי נשכחת

מאת: חיה אילונה דר \

צילום: חיה אילונה דר

דרג:
עוגת מוס לימון
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • המצרכים לעוגה:
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גרם אגוזים טחונים
  • 50 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 2 כפות קמח מצה
  • המצרכים למוס הלימון:
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • שקיק ג'לטין (14 גרם)
  • כוס מים רותחים
  • שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • מקלות שוקולד כפסק זמן
  • עיגולי שוקולד
  • 100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

אופן הכנה:

הכנת הבסיס:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.
  • מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
  • מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.
  • יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה וקיסם יוצא יבש.
הכנת מוס הלימון:
  • מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.
  • ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.
  • מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.
  • מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.
  • מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת ויוצקים על פני העוגה.
  • מכניסים למקרר למשך לילה.
  • למחרת מוציאים את העוגה ומקשטים אותה במקלות שוקולד מוצמדים סביב השוליים, מעל מזליפים סביב עיטורי קצפת ועל כל עיטור מניחים עיגול שוקולד.

דרג: