עוגת מוס לואקר

יפה ימין משתפת אותנו בעוגה מרשימה ופשוטה להכנה

מאת: יפה ימין

דרג:
עוגת מוס לואקר
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 160 גרם וופל לואקר
  • 80 גרם פייטה פיוטין (שבבי וופל מסוכרים)
  • 120 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות ממרח לואקר
  • למוס:
  • 3 חלמונים
  • 25 גרם (2 ו-1/2 כפות) סוכר
  • 250 מ"ל (כוס ו-1/4) חלב
  • מעט מלח
  • 2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
  • כף חלב
  • 250 גרם שוקולד חלב
  • שאר ממרח הלואקר מהצנצנת
  • שני מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • לציפוי:
  • 120 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. הכנת הבסיס:
 טוחנים שבבי וופל לואקר ומערבבים עם שבבי הפייטה.
 ממיסים את השוקולד עם הממרח על בן מארי ושופכים על הוופלים.
 מערבבים היטב ומשטחים בתוך תבנית 24. מקפיאים.
2. להכנת המוס:
ממיסים שוקולד וממרח לואקר על בן מארי
מערבבים כף חלב עם 2 גרם גלטין בכוס ומניחים ל-10 דקות.
מרתיחים בסיר קטן חלב ומעט מלח ובמקביל מערבבים היטב חלמונים עם סוכר.
כשהחלב מגיע לסף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם החלמונים - שופכים מעט מהחלב אל החלמונים, מערבבים נמרצות ומעבירים את כל תערובת החלמונים לתוך הסיר עם החלב.ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, תוך כדי טריפה מתמדת, דקות עד לטמפרטורה של 82-84 מעלות או עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
ממיסים את הג'לטין עם החלב במשך 15 שניות במיקרו ומערבבים לתוך קרם החלמונים.
שופכים את הקרם שנוצר (קרם אנגלז) על השוקולד המומס דרך מסננת ומערבבים היטב עד לתערובת הומוגנית.
מקציפים שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתוך השוקולד, בכל פעם שליש.
מוציאים את הבסיס מהמקפיא טובלים את הוופלים המרובעים במעט קרם ומניחים במירווחים שווים בדפנות התבנית
יוצקים על הבסיס את התערובת בעדינות ומקפיאים.
3. ציפוי: מניחים בקערה את השוקולד.
בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
ממתינים דקה ומערבבים בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד.
יוצקים את השוקולד במרכז העוגה ומטים את התבנית בזהירות לצדדים עד לכיסוי מושלם.


דרג: